Измъчваното куче Мечо си намери приятелка - Хера. Животните са настанени самостоятелно

...
Измъчваното куче Мечо си намери приятелка - Хера. Животните са настанени самостоятелно
Коментари Харесай

Измъчваното куче Мечо си намери приятелка, но не и дом

" Измъчваното куче Мечо си откри другарка - Хера. Животните са настанени независимо в клиниката под лекарско наблюдаване, с цел да се излекуват изцяло, само че чакат с неспокойствие взаимните си разходки. " Това описа Светослав Петров от Animal Rescue, където се грижат за кучето.

Мечо попадна при тях, откакто сигнал за пребито куче взриви обществените мрежи, написа " България Днес ". На фрагменти от охранителни камери се видя по какъв начин мъж излиза от вкъщи си и примамва с храна бездомно животинче. Четири часа по-късно същият човек се появява още веднъж на фрагментите, носейки кучето на рьце, и го захвърля край пътя, а то не помръдва. Има счупени кости и голям брой порезни рани. Мечо е открит сутринта от съседи на нападателя му, които незабавно алармират организацията.

" Радвам се, че успяхме да го спасим и животното се усеща добре. Ние вършим всичко допустимо, с цел да го излекуваме. Все още леко накуцва, само че това е обикновено. Не сме очаквали да се възвърне бързо, тъй като контузиите бяха тежки, а и кучето имаше проблем с опорно-двигателния уред, преди да ги получи. Радва се на хората, само че е мнителен към непознати ", описа Петров.

По негови думи Мечо контактува добре с други кучета, само че най-вече време обича да прекарва с приятелката си Хера.

" Хера попадна при нас преди 6 месеца. Намерихме я с тежки контузии, които евентуално е получила след пътен случай. Двете кучета доста си наподобяват и по темперамент, и по външен тип. Надявам се да се появи подобаващ претендент, който да изиска да осинови Мечо и Хера, с цел да може другарството им да продължи ", описа с трогване Светослав.

" В началото доста хора желаеха да вземат Мечо, евентуално предизвикани от първична реакция и състрадание към животното. След това тези хора се изпариха. Сега останаха единствено несъответствуващи претенденти, измежду които компании, които желаят да го вземат, само че не в къщата си, където Мечо да стане част от фамилията им, а като куче пазач на склад ", показа Светослав.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР